Moeder-kind zorg en gezinsbegeleiding
Komuna zorg BV biedt moeder-kind zorg en gezinsbegeleiding in verschillende vormen en intensiteit. Zo kan er wanneer nodig een opname worden gerealiseerd voor moeder en kind in het moeder-kind huis maar kan er ook (intensieve)ambulante begeleiding in de wijk worden opgezet. De doelgroep van Komuna zorg bestaat meestal uit gezinnen waarin meerdere problemen voorkomen en ouders zelf het overzicht kwijt zijn om dit op te lossen. Soms is er vanuit de Raad voor de Kinderbescherming een ondertoezichtstelling ingezet om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, maar worden deze juist ook voorkomen door de hulp die wij kunnen bieden. Komuna zorg stelt de veiligheid van de kinderen voorop en gebruikt hier onder andere Signs of Safety voor.

We werken vanuit de IMH (infant Mental Health); hier draait het om de basis van een veilige ontwikkeling, een goede band tussen de ouders en het jonge of nog ongeboren kind. De ouder-kind relatie bescherm het kind tegen moeilijkheden in het leven en het ontwikkelen van psychopathologie, de rol van trauma, de ontwikkeling van hechtingsprocessen (gebruikmakend van video-hometraining en het maken van hechtingsrapportage) en ontwikkelingspsychopathologie bij ouder en/of kind.
Daarnaast werken we met empowerment om de ouders (en kinderen) in hun kracht te zetten.

Veel voorkomende hulpvragen waar we ondersteuning bij bieden zijn:

 • Problemen bij zelfredzaamheid en zelfregie
 • Beperkt ontwikkelde pedagogische vaardigheden
 • Beperkingen in omgang met andere mensen
 • Beperking in het begrijpen van eigen beperking en/of overige diagnoses
 • Moeite met persoonlijke verzorging, zelfstandig wonen, gezond en veilig leven
 • Problemen bij het volgen of opstellen van een dagstructuur, plannen en organiseren
 • Financiële problemen
 • Beperkingen in leerbaarheid

Wij willen moeders en kinderen ondersteunen bij het neerzetten van een positieve toekomst waarin ze zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk zijn en waarin eventueel ingrijpen van de Raad voor de Kinderbescherming niet (meer) nodig is. Komuna zorg richt zich op het vergroten van vaardigheden van ouders, waardoor zij zelf weer de regie over hun leven kunnen gaan voeren.
Om in aanmerking te komen voor moeder-kind zorg of gezinsbegeleiding is een passende WMO/jeugd ,Beschermd wonen of WLZ indicatie nodig.

Neem voor meer informatie contact op met de teamleider Diane de Vries via d.devries@komunazorg.nl of gedragsdeskundige Anneloes de Jong 0657501257 avanwijngaarden@komunazorg.nl

Waarom Komuna Zorg?
 1. Het resultaat van jarenlange ervaring in de zorg

 2. Wij streven naar maximale zelfstandigheid van clienten

 3. Transparant en samenwerkingsgericht

 4. Betrokken professionaliteit staat altijd voorop!

 • Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Wouter Ross en werkzaam bij Komunazorg & ga met plezier te werk. Dit komt omdat Komunazorg een heel leuk bedrijf is.Komunazorg staat 24 uur per dag klaar voor cliënten. Wij werken met elkaar aan de toekomst. De cliënten staan hier in centraal maar ook het personeel.

  Wouter Ross

  Wouter
 • Als cliënt: erg blij met de zorg . Ze gaan goed te werk ik ben al sinds mijn tiende bekend met de werkwijze en heb enorm veel geleerd.

  Als stagiaire: Leuk bedrijf. Altijd gezellig met collega’s en ontzettend leuk om de cliënten blij te zien

  Raisa