Orthopedagoog

Komunazorg heeft een multidisciplinair team met onder andere een orthopedagoog. Zij biedt bijvoorbeeld ondersteuning wanneer een cliënt ontwikkelingsproblemen heeft en hierdoor vastloopt in het dagelijks leven of wanneer een cliënt vragen heeft rondom opvoeding van hun kind(eren). Opvoeden is lastig, zeker wanneer de vader of moeder zelf ook problemen of beperkingen heeft. De orthopedagoog maakt door middel van gestructureerde vragenlijsten, het afnemen van een interview en het doen van observaties een plan van aanpak om de cliënt goed te ondersteunen bij zijn of haar hulpvraag.

Naast vaste afspraken heeft de orthopedagoog op de donderdag een inloopspreekuur voor vragen van cliënten. Wanneer ouders moeilijkheden ervaren in de opvoeding van hun kinderen kan dit schaamte of schuldgevoelens opleveren.

Om hulp vragen is dan vaak lastig. Door middel van een het inloopspreekuur wil Komunazorg het vragen om hulp makkelijker maken en de zorg zo laagdrempelig als mogelijk maken.

Komunazorg werkt met Signs of Safety; het maken van veiligheidsplannen. Dit behoort tot een van de taken van de orthopedagoog. Veiligheidsplannen zorgen ervoor dat de veiligheid van kinderen wordt gewaarborgd en de ontwikkeling van de kinderen goed in de gaten wordt gehouden.

De orthopedagoog maakt individuele ondersteuningsplannen voor cliënten. Komunazorg kijkt niet naar groepen cliënten, maar naar elke cliënt apart. Door de persoonlijke aandacht wordt de cliënt sneller geholpen, worden hulpvragen snel duidelijk en heeft hij of zij meer aan de ondersteuning die geboden wordt.

Waarom Komuna Zorg?
 1. Het resultaat van jarenlange ervaring in de zorg

 2. Wij streven naar maximale zelfstandigheid van clienten

 3. Transparant en samenwerkingsgericht

 4. Betrokken professionaliteit staat altijd voorop!

 • Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Wouter Ross en werkzaam bij Komunazorg & ga met plezier te werk. Dit komt omdat Komunazorg een heel leuk bedrijf is.Komunazorg staat 24 uur per dag klaar voor cliënten. Wij werken met elkaar aan de toekomst. De cliënten staan hier in centraal maar ook het personeel.

  Wouter Ross

  Wouter
 • Als cliënt: erg blij met de zorg . Ze gaan goed te werk ik ben al sinds mijn tiende bekend met de werkwijze en heb enorm veel geleerd.

  Als stagiaire: Leuk bedrijf. Altijd gezellig met collega’s en ontzettend leuk om de cliënten blij te zien

  Raisa